Условия за наемане

Изисквания към наемателя:
Наемателят е длъжен да представи валидно свидетелство за управление на МПС най-малко от 3 години и син талон. Минимална възраст на шофьора – 23 години. Необходими документи - (лична карта, паспорт и кредитна/дебитна карта). Наематели под 23 години или с шофьорски опит под 3 години заплащат допълнителна такса, в размер от 5 €/ден и двоен депозит (за някои класове са възможни допълнителни ограничения).
В цената са включени:

  • При наем на автомобил за два и повече дни, няма ограничение в допустимия пробег. За наем от един ден има ограничение до 300км, като всеки превишен километър се заплаща по €0.04.
  • Застраховка „Гражданска отговорност”
  • Пътна такса – винетка за територията на Република България
  • Всички автомобили са оборудвани със следното: радио CD, резервна гума, крик, гаечен ключ, аптечка, пожарогасител, светлоотразителен триъгълник.

Наемане на автомобил с шофьор:
Водачите са на разположение срещу допълнително заплащане в размер на € 30 на ден, 8 часа
Такса извънработно време:
При наемане или връщане на автомобил извън работно време се прилага такса в размер на 20 €. Работно време: Понеделник – Неделя 09:00 – 19:00 часа.
Общи  условия за наемане: 
1. Минималния срок за наемане на автомобил е 24ч.  При наемането на автомобил се изисква депозит. Ако Наемателят желае да ползва наетия автомобил след изтичане на  уговорения срок, той се задължава да уведоми Наемодателя най-късно 5 часа преди изтичане на срока на договора.
2. Ако Наемателят не върне автомобила след изтичане на срока на договора, и не е уведомил Наемодателя за удължаване, се начисляват следните такси: до 1 час - безплатно; 1-4 часа – пълен дневен наем, от 4 до 24ч. -дневения наем в троен размер. След 24ч. автомобилът се счита за обсебен и Наемодателят уведомява съответните органи, като си запазва всички права по този договор.
3. Автомобила може да се управлява само от Наемателя, който е вписан в договора за наем. В противен случай всички застраховки са невалидни и Наемателят носи  пълна материална отговорност за автомобила.
4. Наемателят няма право да управлява автомобила след употреба на алкохол и други упойващи вещества, за транспортиране на пътници и товари срещу заплащане, за транспортиране на забранени от закона стоки, за състезателна дейност, за теглене на друг автомобил, за учебни цели.
5. При щети, загуба или кражба на части, елементи, оборудване, доп. екстри, щети по интериора на автомобила (тапицерия, табло, седалки, облицовки багажник и др.) резултат от виновно поведение на Наемателят, както и щети в следствие от шофиране извън пътната настилка, щети от грешно заредено гориво, щети от небрежно стопанисване и управление, щети от неправилна експлоатация, Наемателя дължи обезщетение в пълен размер до отстраняване на щетите, както и допълнителни такси във връзка с отстраняване на повредите, вкл. транспортиране на автомобила и неустойка, равна на наемната цена за дните на принудителен престой за отстраняване на повредите.
6. Отговорността при щета се ограничава  до размера на депозита след представяне на протокол от КАТ. Не важи при употреба на наркотици, алкохол или други упойващи средства, както и при неспазването на закона за движение по пътищата.

 7.  В случай на кражба, Наемателят е длъжен да върне документите и ключовете на Наемодателя и да изиска служебна бележка от РПУ на МВР. В противен случай носи пълна парична отговорност за цялата стойност на автомобила.
8. При всякакви технически проблеми или настъпи пътнотранспортно произшествие, наемателят трябва незабавно да се обади на номер за спешни повиквания, посочен в договора за наем. В случай на инцидент, наемателят трябва да се обади в полицията (тел.112) и да получи протокол, издаден от властите.
9. Наемателят е длъжен да заплати всички глоби и такси за неправилно паркиране и други нарушения на ЗДвП за срока на договора.

10.  При загуба на документи и ключове на автомобила се заплаща глоба от 200 евро.
11. Всички автомобили се предават с пълен резервоар. При връщане на автомобила с непълен резервоар, клиентът заплаща липсващото гориво на цена 1,50 €/л. и такса в размер на 10 €,
12. Ремонтите се извършват само в сервизи, одобрени от Наемодателя. 

АВТОМОБИЛЪТ НЕ МОЖЕ ДА НАПУСКА СТРАНАТА!